De Pastorie 

Bij een kerk hoort een pastorie. Er is in 1414 reeds sprake van een pastoreel huis. Op de site stond in 1640 een pastorie die waarschijnlijk door pastoor Damien Van Huffel werd gebouwd. Op de figuratieve kaart van 1671, bewaard in het rijksarchief te Gent, is de pastorie duidelijk getekend: een rechthoekig gebouw met verdieping en zadeldak tussen twee trapgevels. 

De huidige pastorie werd gebouwd tussen 1867-1869 naar een ontwerp van architect E. de Perre-Montigny, ter vervanging van de 18de eeuwse pastorie. In de twee salons zijn de muurschilderingen zeer goed bewaard. In het grote salon gaat het om 11 imitatie marmerschilderingen en wandschilderingen met romantische afbeeldingen van landschappen en natuurtaferelen met dieren. De overblijvende muurdelen zijn geschilderd in een imitatie fluweelbehang. De volledige kamer is voorzien van een geschilderde lambrisering in houtimitatie. Het salon aan de tuinzijde herbergt kleine taferelen in medaillonvorm als onderdeel van de wandschildering; ze stellen verschillende types van landschappen voor. 

Momenteel heeft de parochie geen parochiepastoor meer. De pastorie is thans verkocht . Voor de muur van de pastorie lag tot rond 1972 nog de roepsteen, wellicht een overblijfsel van de schandpaal. Deze blauwgrijze hardsteen ligt thans aan de kerkdeur.